itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
На Донеччині рашисти підірвали дамбу Карлівського водосховища, є загроза підтоплення (відео)

У Донецькій області снаряд рашистів влучив у дамбу Карлівського водосховища, під загрозою підтоплення опинилося кілька селищ. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

Обстріли по всій лінії фронту.  Обстрілів зазнали і Курахівська, і Мар'їнська, де загинула одна людина. Протягом дня одна людина загинула і одна отримала поранення.

 

Буквально півтори години тому трапилась подія, це влучання в одну з дамб водосховища, зараз усі служби підняті, і буде проведена комісія ДСНС для того, щоб одразу фахівці військової адміністрації, компанії "Вода Донбасу" спостерігали, який потік води буде рухатись і є велика загроза підтоплення населених пунктів.

 

Це буквально зараз сталося, тому всі повідомлення будуть згодом. Там невелика кількість людей по населеним пунктам, але евакуація їм буде проведена, щоб не було загрозт їх життю та здоров'ю. 

У своєму Телеграм-каналі Кириленко додав, що під загрозою підтоплення опинилися селища Галицинівка, Желанне-1 та Желанне-2.

Російська окупаційна армія з початку широкомасштабного вторгнення постійно обстрілювала Карлівку, наносячи удари саме по греблі, нехтуючи тим, що від цих дій постраждають передусім цивільні. До такого розвитку подій ми були готові, а тому оперативні та рятувальні служби Донеччини вже почали діяти за чітко визначеним алгоритмом. Громади, які знаходяться у зоні ймовірного підтоплення, попереджені. За потреби буде розпочато евакуацію цивільного населення. 

По материалам: Подробности