itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
На Бахмутському напрямку ЗСУ просунулися на 500 м

За минулу добу сили оборони України просунулися до 500 метрів на різних ділянках Бахмутського напрямку. У самому місті продовжуються запеклі бої і ворог у самому місті просувається.

Так, спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телеканалу Freedom сказав:

Ми проводимо вдалу оборонну операцію і час від часу атакуємо на флангах. Не стали винятком і ця доба – сили оборони просунулися на різних ділянках до 500 метрів, звільняючи українську землю, саме на Бахмутському напрямі.

За даними заступника міністра оборони Ганни Маляр, звільнені останніми днями у передмісті Бахмута майже 20 квадратних км українські військові не втратили.

У самому Бахмуті запеклі бої. Ворог дещо просувається. Все, що у військовому розумінні, можна зробити в цій ситуації – наше командування та бійці роблять. Роблять професійно та на межі можливостей.

Про те, що в самому Бахмуті тривають гарячі бої, підтвердив і Череватий.

Ворог намагається за будь-яку ціну взяти це місто. Для цього він стирає його буквально з лиця землі, щоб Сили оборони могли менше використовувати міські споруди як фортифікаційні споруди.

Спікер також навів таку статистику: 456 разів ворог обстріляв з різних типів артилерії, калібрів та реактивних систем залпового вогню позиції українських захисників, "тим самим підтвердивши, що ні про який снарядний голод не може бути й мови".

На думку Череватого, російські загарбники розуміють, що ініціатива поступово переходить до Сил оборони України.

Не маючи великої кількості резервів, не маючи якихось переваг у кількості техніки та особового складу над ворогом, однак, ми б'ємо його.

По материалам: Подробности