itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Скасування доплат у 30 тисяч військовим: міністр фінансів зробив заяву

Українська влада шукає прийнятну для всіх альтернативу скасованим доплатам у 30 тисяч гривень військовим, поліцейським та рятувальникам. Таке рішення лише підвищило мотивацію воювати.

Таку заяву зробив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю Forbes.

Так, очільник фінансового відомства виступив проти закону, який передбачає обмеження зарплати міністрам, народним депутатам, членам ВРП, ВККС та інших органів.

"Те, що запропоновано правкою до закону не влаштовує абсолютно нікого, тому що це прибирає мотивацію. Деякі керівники силових відомств казали, що після того, як вони внормували систему оплати, у їхніх підрозділах зʼявилось більше мотивації реально воювати, а не сидіти в тилу. Мотивацію потрібно шукати саме в цьому, адже не кожен з мільйонної армії знаходиться на передовій, як багато хто думає", – розповів він.

Зараз на рівні парламенту створили робочу групу, де напрацьовують прийнятний для всіх варіант, без "надмірної політизації".

За його словами, бюджет на оборонну сферу не зменшується, а, навпаки, зростає.

"Бойове розпорядження і визначення випадків схеми виплат – це рішення Головнокомандувача. В межах бюджету ми кажемо: визначайтеся, робіть правильні системи мотивації", – додав він.

По материалам: Подробности