itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Чи будуть відключення світла в Україні влітку

В жаркий літній період наступає другий пік по споживанню електроенергії. Водночас ризик масових або ж постійних відключень світла – мінімальний. 

Про це повідомляє голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус в ефірі телемарафону.

Як пояснив Герус, перший пік споживання електроенергії – зимовий, особливо в морозні місяці. Інший – літній, під час спеки, коли використовується охолодження. 

Цього року в липні, серпні й можливо навіть в другій половині червня очікуються певні пікові навантаження. Внаслідок масованих ракетних обстрілів ризики для енергосистеми залишаються. 

"Але чи є великим ризик того, що будуть масові або постійні відключення? Я думаю, що такий ризик мінімальний. Тому що різниця між літнім місяцем і зимовим – в трохи нижчому споживанні, по-перше, а по-друге, сонячний день довший і більше працює сонячна генерація", – пояснив Герус.

Голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКП додав, що влітку протягом дня споживання вище, однак воно згладжується завдяки роботі сонячних електростанцій.

"Залишаються проблемними періоди вечірнього піка – з 19:00 о 22:00-22:30, тому що сонця вже немає, люди повертаються додому, включають електроприлади. В періоди літніх місяців у нас може бути певне навантаження, певні складнощі в декілька вечірніх годин – з 7 вечора до 10-10:30 вечора", – додав Герус.

По материалам: Подробности