Україна отримала грант від США у 1,25 млрд доларів: куди підуть гроші

28 квітня України отримала від Сполучених Штатів 1,25 млрд доларів грантових коштів, тобто безповоротної фінансової допомоги.

Про це повідомив пресцентр Міністерства фінансів.

У відомстві розповіли, що фінансування відбулося через Цільовий фонд Світового банку у рамках четвертого додаткового фінансування для проєкту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE).

У Мінфіні нагадали, що від початку повномасштабної війни США передали Україні близько 16,7 млрд доларів грантових коштів.

"Партнерство з США та командою Світового банку під час війни дозволяє Уряду України фінансувати першочергові соціальні видатки у повному обсязі. Водночас допомога у формі грантів не збільшує боргове навантаження та сприяє стабілізацій фінансової системи", – прокоментував надходження коштів український міністр фінансів Сергій Марченко.

Очікується, що гроші спрямують на забезпечення пенсійних виплат, окремих програм соціальної допомоги, зокрема, на виплати внутрішнім переселенцям, а також на зарплати працівникам охорони здоров’я та співробітникам ДСНС.

По материалам: Подробности