для оборони півдня України – британська розвідка ” src=”/wp-content/uploads/2023/04/a0fb244b2e66ad3e53f67d45cc648b50.jpg” alt=”росія створила нову групу військ для оборони півдня України – британська розвідка” width=”100%” />

росія створила на окупованій території України нову групу військ. Організаційна структура змінилася через великі втрати.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як наголошується у зведенні, 18 квітня 2023 року Кремль опублікував прес-реліз про візит президента путіна на окупований росією південь України. У повідомленні йдеться, що президент відвідав "Дніпровську групу військ".

Це одна з перших згадок про існування Дніпровської групи військ (ДГВ). Росія використовує термін "група військ" в особливому сенсі, вказуючи на велике оперативно-цільове формування.

За даними британської розвідки, на початку вторгнення російські сили були організовані до груп військ, кожна з яких була пов'язана зі своїм військовим округом у росії, наприклад, Західна та Центральна групи військ.

"Існування явно нового ДГВ передбачає, що початкова організація сил змінилася, ймовірно, через великі втрати. Місія ДГВ, ймовірно, буде обороняти південний сектор окупованої зони, і особливо південно-західний фланг, який зараз зафіксований по лінії Дніпра", – зазначають у Міноборони Британії.

По материалам: Подробности