Пакистан відправить Україні 230 контейнерів "для посилення оборони" - ЗМІ

Пакистан надішле Україні 230 контейнерів, повідомляє індійське видання The Economic Times з посиланням на джерела.

Що конкретно знаходиться всередині контейнерів, видання не уточнює. Зазначають лише, що "вантаж призначений для посилення оборони України".

Контейнери надішлють на двох судах – MV Bokram та MV Kherson – з порту Карачі. Поставка стане "сигналом про поглиблення партнерства держав у сфері оборони".

Співрозмовник видання зазначає, що судна, які перевозять зброю з Пакистану до України, все частіше використовують прапори США та країн Європи, а порти в Польщі та Німеччині є основними пунктами перекидання зброї з Пакистану, у тому числі танків і ракет.

Наприкінці грудня 2022 року індійські ЗМІ з посиланням на витік та поінформовані джерела повідомили про неафішоване військово-технічне співробітництво Ісламабада та Києва. Зокрема The Economic Times писала, що Пакистан планує відправляти боєприпаси, а також міномети та ракетні установки в Україну через країни Східної Європи.

12 лютого The Economic Times писала, що Пакистан поставив Україні понад 10 тисяч 122-міліметрових снарядів для реактивних систем залпового вогню "Град". У МЗС Пакистану назвали цю інформацію такою, що не відповідає дійсності. Через чутки про поставки зброї Києву росія відмовила Пакистану у знижці на нафту.

По материалам: Подробности