Пентагон замовив виробництво 155-мм снарядів для ЗСУ

Пентагон повідомив про надання двом компаніям державних контрактів на $522 млн для виробництва снарядів 155 мм для Збройних сил України. Про це повідомляє AFP.

Виробництвом займуться компанії Northrop Grumman Systems Corp. та Global Military Products Inc. Очікується, що поставки розпочнуться у березні.

Агентство пише, що контракти було укладено на тлі побоювань країн Заходу, що Україна швидко виснажує запаси артилерійських снарядів США та їхніх союзників.

Наприкінці січня Франція та Австралія домовилася про спільне виробництво снарядів калібру 155 мм для їхнього постачання в Україну. Про це повідомив міністр Збройних сил Франції Себастьєн Лекорню.

Читайте також

Boeing пропонує Пентагону виготовляти снаряди для України, які б'ють на 150 км

У листопаді офіційний представник США заявляв, що російські війська роблять майже 20 тис. артилерійських пострілів на день, тоді ж як Україна – від 4 тис. до 7 тис. Навіть з такими темпами пострілів західні країни не встигають виготовляти необхідну ЗСУ кількість набоїв.

За даними AFP, кількість пострілів різко знизилася на тлі зими, і обидві сторони заощаджують боєприпаси. 

Нагадаємо, "Укроборонпром" налагодив серійне виробництво 82-мм осколкових мін й анонсував появу на фронті українських 152-мм снарядів.

По материалам: Подробности