3 лютого у Києві відбудеться саміт Україна-ЄС

Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн обговорив очікувані результати від саміту Україна-ЄС, який відбудеться 3 лютого у Києві. Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Сторони також обговорили перспективи вступу України до Євросоюзу. Урсула фон дер Ляєн наголосила на прогресі, який зробила країна в ході реалізації семи рекомендацій для вступу до ЄС.

Зеленський заявив, що вже цього року Україна планує розпочати переговори, щоб зі статусу кандидата стати повноправним членом Євросоюзу.

​Президент Європейської комісії запевнила у незмінній солідарності з Україною та наголосила, що Євросоюз стоятиме пліч-о-пліч із нашою державою в боротьбі з агресором й у 2023 році, до перемоги України. Співрозмовники обговорили шляхи подальшого зміцнення потужності Збройних Сил України шляхом постачання відповідної зброї.

28 грудня Володимир Зеленський заявив, що настав час для початку переговорів щодо вступу України до ЄС. Україна подала заявку на вступ до Євросоюзу 28 лютого. 23 червня Україна набула статусу кандидата на вступ до ЄС.

1 липня голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що для набуття статусу члена ЄС Україні необхідно провести низку антикорупційних та судових реформ. 21 листопада Зеленський скасував довічний фінансовий моніторинг політиків, який вважається однією з основних вимог для вступу до ЄС.

По материалам: Подробности