Жителі Херсонщини отримають виплати від Червоного Хреста

Представник Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Олександр Власенко заявив, що жителі Херсонщини отримають одноразову виплату у розмірі 1200 гривень від Комітету Червоного Хреста в Україні. Про це він розповів в ефірі загальнонаціонального марафону.

Так, навесні був підписаний меморандум з Міністерством соціальної політики України щодо виплати тим людям, які проживали в охоплених конфліктом регіонах України і які постраждали, немає значення чи залишалися вони в тих регіонах, чи були евакуйовані в більш безпечні місця. Ці люди отримували тричі допомогу в розмірі 2500 грн.

Подаватися на допомогу ніяк не потрібно. Ці дані ми отримуємо від Мінсоцполітики, і користуючись ними, будемо нараховувати людям кошти. Поки що йдеться про разову допомогу.

Отримати виплати можна через банк або "Укрпошту". Перед цим людина отримає смс-повідомлення на телефон від Червоного Хреста. В повідомленні буде вказано алгоритм отримання грошей.

Допомога розрахована на всіх та немає обмеження за віком. На кожну людину 1200 грн. Це не єдиний проєкт, який здійснюється на Херсонщині. На півночі області буде здійснюватися інший проєкт. Зокрема про виділення коштів людям, які втратили житло, або житло зазнало середніх чи сильних ушкоджень. Такі люди отримають грант у розмірі 25 тисяч гривень.

По материалам: Подробности