Визначились дев'ять учасників плей-офф Ліги чемпіонів

"Парі Сен-Жермен", лісабонська "Бенфіка" та дортмундська "Боруссія" після своїх матчів у 5-му турі групового етапу Ліги Чемпіонів 25 жовтня вийшли у плей-офф турніру.

Раніше учасниками плей-офф вже стали "Наполі", мадридський "Реал", "Манчестер Сіті", мюнхенська "Баварія", "Брюгге" та лондонський "Челсі".

У групі Н "ПСЖ" вдома розтрощив ізраїльський "Маккабі" з Хайфи (7:2), а лісабонська "Бенфіка" виявилась сильнішою за туринський "Ювентус" (4:3).

У турнірній таблиці ПСЖ посідає перше місце (11 очок), далі йдуть "Бенфіка" (11), "Ювентус" (3) та "Маккабі" (3). ПСЖ та "Бенфіка" гарантували вихід до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. 

"Ювентус" уперше з сезону-2013/14 не зіграє у плей-офф Ліги чемпіонів. У заключному турі "Ювентус" прийматиме ПСЖ, а "Бенфіка" в гостях зіграє з "Маккабі". 

У матчі групи G англійський "Манчестер Сіті" у гостях зіграв унічию з німецькою "Боруссією" з Дортмунда (0:0), а іспанська "Севілья" розтрощила вдома датський "Копенгаген" (3:0).

"Манчестер Сіті" набрав 11 очок і забезпечив собі перше місце у квартеті, другий рядок гарантувала собі "Боруссія" з 8 очками. "Севілья" набрала 5 очок і достроково вийшла до плей-офф Ліги Європи. "Копенгаген" з 2 очками посідає останнє місце у групі.

У групі F іспанський "Реал" програв на виїзді німецькому "Лейпцигу" (2:3), а шотландський "Селтік" вдома зіграв унічию з "Шахтарем" (1:1). Перше місце з 10 очками займає "Реал", який забезпечив собі вихід до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Далі йдуть "Лейпциг" (9 очок), "Шахтар" (6) та "Селтік" (2).

Італійський "Мілан" з рахунком 4:0 розгромив у гостях хорватське "Динамо" із Загреба у матчі групи Е. Лондонський "Челсі" переграв на виїзді австрійський "Зальцбург" (2:1).

"Челсі" посідає перше місце в таблиці (10 очок), далі розташовуються "Мілан" (7), "Зальцбург" (6) та "Динамо" (4).

Матчі заключного туру групового етапу відбудуться 1 та 2 листопада. Команди, які займуть перше та друге місця у квартетах, вийдуть у плей-офф турніру. Клуби, які стали третіми, зіграють у плей-офф Ліги Європи. 

Плей-офф Ліги чемпіонів розпочнеться 14 лютого 2023 року. Фінал відбудеться 10 червня у Стамбулі.

Нагадаємо, "Шахтар" зіграв внічию з "Селтіком" і вийшов у плей-оф Ліги Європи.

По материалам: Подробности