США нададуть Україні сучасні системи протиповітряної оборони - Байден

Президент США Джо Байден у телефонній розмові з Володимиром Зеленським запевнив, що Вашингтон продовжить надавати військову допомогу Києву, включаючи постачання "сучасних систем протиповітряної оборони". Про це йдеться у заяві Білого дому.

Розмова відбулася через масований ракетний удар росіян по об'єктах енергетики України 10 жовтня. У заяві наголошується, що президент США засудив "безглузді" ракетні удари по Україні, зокрема по Києву.

Президент Байден пообіцяв продовжувати надавати Україні підтримку, необхідну їй для оборони, включаючи сучасні системи протиповітряної оборони.

Американський лідер також "наголосив на своїй постійній взаємодії з союзниками та партнерами для того, щоб Росія продовжила нести витрати… та надавати Україні допомогу в галузі економіки, безпеки та у гуманітарній сфері".

16 вересня Пентагон заявив, що два зенітні ракетні комплекси (ЗРК) NASAMS будуть доставлені в Україну впродовж двох місяців.

Нагадаємо, Німеччина після масового ракетного удару пообіцяла найближчими днями передати Україні перший із чотирьох комплексів протиповітряної оборони IRIS-Т.

По материалам: Подробности