МВФ виділив Україні $1,3 мільярда

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду (МВФ) схвалила спрямування Україні $1,3 млрд у рамках інструменту прискореного фінансування. Гроші підуть на потреби, пов'язані з фінансуванням платіжного балансу, у тому числі в продовольчій сфері.

МВФ зазначає, що на тлі російського вторгнення в Україні скоротився ВВП (-35% у 2022 році), зросла інфляція та бюджетний дефіцит, було підірвано торгівлю. Фонд також звертає увагу, що владі вдалося зберегти важливий рівень макрофінансової стабільності за цих надзвичайно складних обставин".

МВФ вважає, що гроші стимулюватимуть подальшу підтримку з боку кредиторів і донорів України. У березні фонд схвалив виділення Україні $1,4 млрд надзвичайного фінансування.

Щойно виконавча рада МВФ підтримала виділення Україні близько $1,3 млрд у межах Rapid Financing Instrument. Гроші сьогодні підуть в Україну. Дякую за підтримку @KGeorgieva та виконавчій раді МВФ!

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) October 7, 2022

Нагадаємо, 7 жовтня президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що Євросоюз планує виділити Україні найближчим часом 2 млрд євро макрофінансової допомоги.

По материалам: Подробности