Зеленський звернувся до жителів Дагестану (відео)

Злочинна мобілізація використовується росією не лише для того, щоби подовжити страждання людей в Україні, але й для того, аби фізично знищити чоловіків – представників корінних народів, які живуть на територіях, що контролюються Росією.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 25 вересня. Він російською мовою звернувся до жителів Дагестану, яку 25 вересня вийшли на масові акції проти могілізації.

Мы видим, что люди, в частности в Дагестане, начали бороться за свою жизнь. Мы видим, что они понимают: это вопрос – о жизни. Боритесь за то, чтобы не отправили на смерть ваших детей – всех, кого могут забрать под эту преступную российскую мобилизацию. Потому что если вы придёте забирать жизни наших детей, мы вас живыми уже не отпустим.  

Глава держави наголосив, що вихід є – не підкорятися злочинній мобілізації. Тікати. Або здаватись в український полон за першої ж нагоди.

Нагадаємо, у Дагестані в неділю, 25 вересня, відбувалися масові акції проти мобілізації. У столиці республіки Махачкалі на вулиці вийшли сотні людей.

По материалам: Подробности