"Застосування ядерної зброї матиме для Росії катастрофічні наслідки" - Білий дім

Адміністрація президента США Джо Байдена непублічно попередила кремль про те, що будь-яке застосування ядерної зброї у війні проти України буде мати "катастрофічні наслідки" для росії. Про це під час брифінгу заявив радник з нацбезпеки США Джейк Салліван.

Ми донесли до Кремля – приватно, на дуже високому рівні – що будь-яке застосування ядерної зброї буде мати для Росії катастрофічні наслідки, що США та наші союзники дадуть рішучу відповідь. І ми дуже чітко й детально пояснили, які наслідки це може мати. 

У Білому домі вважають, що ядерні погрози путіна "варто сприймати вкрай серйозно". 

Це правда, і це питання, до якого ми повинні поставитися смертельно серйозно, тому що це питання першорядної важливості – можливе застосування ядерної зброї вперше з часів Другої світової війни.

Раніше Washington Post з посиланням на свої джерела повідомляли, що Вашингтон вже кілька місяців попереджає Росію про наслідки у разі застосування ядерної зброї. 

Також Салліван заявив, що США готують відповідь на "референдуми" на окупованих територіях і працюють над поставками радянських танків Україні.

По материалам: Подробности