itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Пенсія для жінок: хто має право на надбавку

Жінкам, які у 2022 році виходять на пенсію за віком, можуть отримати пенсійну виплату на 9 % більше. В управлінні песійного фонду у Кіровоградсій області роз'яснили хто має право на таке підвищення.

Основними умовами:

  • дата народження жінки – з 1 січня 1962 року по 31 грудня 1962 року,
  • якщо пенсія призначається вперше.

Для прикладу, якщо жінка 8 березня 1962 р.н., а 10 березня 2022 вперше звернулась за призначенням пенсії за віком за нормами відповідного закону. Оскільки заявниця за призначенням пенсії звернулась вперше, тобто до цього їй не призначалась будь-яка пенсія, то до пенсії за віком їй буде встановлено щомісячне підвищення в розмірі 9 % зазначеної пенсії.

Якщо ж, наприклад, жінка 12 липня 1962 р.н., але з 2 липня 2018 по 6 липня 2018 отримувала пенсію за вислугу років, а з 7 липня 2018 виплату пенсії за вислугу років було припинено, в зв’язку з працевлаштуванням на посаду, яка дає право на даний вид пенсії. Тоді при досягненні пенсійного віку вона звернулася до сервісного центру із заявою щодо переведення на пенсію за віком. У даному випадку щомісячне підвищення в розмірі 9 % до пенсії не встановлюється, оскільки заявниці раніше була призначена пенсія за вислугу років.

Пенсія для жінок: хто має право на надбавку

По материалам: Подробности