itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Україна отримала відтермінування за зовнішнім боргом до 2024 року

Власники єврооблігацій – кредитори України – погодилися заморозити виплати країни за ними до 2024 року. На них припадає 75% зовнішнього боргу України. Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

Держателі близько 75% сукупної непогашеної номінальної суми 13 серій облігацій зовнішніх державних позик проголосували за зміни в умови випуску цих облігацій (при цьому, для затвердження змін необхідні були щонайменше голоси держателів 2/3 сукупної непогашеної номінальної суми зазначених облігацій). Крім цього, як і вимагалось, кожна окрема серія єврооблігацій отримала також більше 50% голосів за зміну умов.

Україна отримала відтермінування за зовнішнім боргом до 2024 року

За даними Bloomberg, зовнішній борг України становить $19,6 млрд, рішення про заморожування платежів дозволить Києву зберегти $5,8 млрд, які мали бути сплачені в обслуговування боргу до 2024 року.

Згоду на відтермінування платежів за кредитами також отримали компанії "Укравтодор" та "Укренерго", але досягти такого ж рішення щодо "Нафтогазу" поки не вдається. Останній термін для схвалення кредиторами відтермінування платежів для "Нафтогазу" – 12 серпня.

По материалам: Подробности