itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
У бою загинув льотчик-герой України

У боях з російськими окупантами загинув військовий льотчик, Герой України Олександр Кукурба з Івано-Франківської області. Про це повідомляє Нижньовербізька сільська рада.

З сумом можемо офіційно сповістити, що 26 липня 2022 року, захищаючи небо України, загинув Олександр Васильович Кукурба, 1994 р.н., уродженець с. Верхній Вербіж Нижньовербізької територіальної громади Івано-Франківської області – український військовослужбовець, майор, начальник розвідки штабу 299-ї бригади тактичної авіації Збройних сил України, Герой України.

27-29 липня оголошено днями жалоби у Нижньовербізькій громаді. 

Олександр Кукурба має звання Героя України. Орден "Золота Зірка" йому вручили 14 квітня 2022 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Нагороди Олександра Кукурби:

  • орден Богдана Хмельницького II ст. (6 липня 2022) – за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.
  • орден Богдана Хмельницького III ст. (22 березня 2022) – за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

У бою загинув льотчик-герой України

Нагадаємо, що на фронті загинув командир 28 ОМБр імені Лицарів Зимового Походу полковник Віталій Гуляєв.

По материалам: Подробности