itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Робота за кордоном: де українці отримують найбільші зарплати

У зв'язку з війною багато українців вимушені шукати роботу за кордоном. У цій категорії роботодавці найчастіше шукають пакувальників/фасувальників, різноробів, водіїв. Про це йдеться у результатах дослідження OLX.

До переліку найпопулярніших вакансій також входять швачка, оператор, збирач, будівельник, доглядальниця, сортувальник та прибиральник. За даними НБУ, у травні грошові перекази в Україну перевищили довоєнний рівень з огляду на активне працевлаштування українців за кордоном. Це означає, що роботодавці інших країн продовжують наймати наших співробітників.

Ще до війни найбільша кількість пропозицій у категорії "Робота за кордоном" на OLX була в європейських країнах та Ізраїлі. У липні ця тенденція збереглася.

Найбільше оголошень – про роботу у Польщі. Кількість вакансій у сусідній країні перевищує сумарну кількість публікацій в решті десятка країн-лідерів за кількістю оголошень, а порівняно з квітнем взагалі – пропозицій у 2,5 рази більше. Також багато вакансій продовжують пропонувати в Ізраїлі.

Найбільше українцям платять за роботу в США – понад 110 тис. грн на місяць, Канаді (95 тис. грн), Норвегії (90 тис. грн) та Ізраїлі (85 тис. грн).

Найнижчу середню зарплату в Європі пропонують у Болгарії (20,2 тис. грн), Угорщині (24,5 тис. грн) та у Греції (27,5 тис. грн). 

По материалам: Подробности