itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Велика Британія передасть Україні американські РСЗВ M270 MLRS

Велика Британія направить Україні реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) M270 MLRS (Multiple Launch Rocket System), які здатні вражати цілі на відстані до 80 км. Про це заявив глава британського Міноборони Бен Воллес, передає CNN.

Міністр уточнив, що цей крок був "тісно скоординований" із рішенням США надати Україні РСЗВ HIMARS (High Mobility Artillery Rocket Systems).

По мірі того, як змінюється тактика росії, має змінюватись і наша підтримка України. Ці високоефективні РСЗВ дозволять нашим українським друзям краще захистити себе від жорстокого застосування Росією далекобійної артилерії.

Читайте також

Росія погрожує ударами "по центрах прийняття рішень в Україні" у разі атаки по своїй території американськими HIMARS

Терміни постачання РСЗВ міністр оборони не назвав. Британський уряд також заявив, що українських військових навчать, як використовувати пускові установки, щоб максимально збільшити їхню ефективність.

Нагадаємо, що 1 червня президент США Джозеф Байден оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на $700 млн, який включає високомобільні ракетні артилерійські системи HIMARS, оснащені керованими ракетами M31 GMLRS (Guided Multiple Launch Rocket System), які здатні вражати цілі на відстані 64 км. 

Єдина умова – Київ не повинен застосовувати зброю великої дальності проти цілей на території росії.

По материалам: Подробности