itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
З "Азовсталі" вийшли практично всі військові - Зеленський

З заводу "Азовсталь" у Маріуполі евакуювали практично всіх військових. Про це в інтерв'ю з нагоди третьої річниці від дня інавгурації повідомив президент України Володимир Зеленський.

Вивезено цивільних, медиків, тяжко поранених. У цей момент також відбувається вивезення людей. Мені здається, що найближчим часом завершиться вивезення всіх.

За словами глави держави, це вихід захисників Маріуполя – "складна структура" і домовлялися про те, що розблокуванням займатимуться посередники, західні партнери.

Я домовлявся з Туреччиною, Швейцарією, Ізраїлем, спочатку з Францією через відносини лідерів з росією. Коли ми бачили, що воєнним шляхом розблокувати неможливо. Хоча, чесно скажу, десятки, сотні разів я промовляв з лідерами інших держав, щоби надати відповідну зброю нашим військовим, щоб військовим шляхом ми дійшли до Маріуполя заради того, щоб розблокувати цих людей.

Також Зеленський зазначив, що під час оборони Маріуполя загинуло багато українських льотчиків. Основна причина – відсутність повітряного коридору та потужна ППО противника.

Дуже велика кількість людей загинула – наших льотчиків. Це абсолютно героїчні люди, які знали, що долетіти майже неможливо. Долетіти до "Азовсталі" та привезти їм ліки, продукти, воду, забрати тіла, поранених. Усе це відбувалося. Багато речей відбувалося, які ніхто офіційно не міг коментувати. Чому? Тому що повітряних коридорів до "Азовсталі" не було через їхню потужну ППО.

Нагадаємо, що захисник Маріуполя опублікував останні фото з "Азовсталі".

По материалам: Подробности