itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Німеччина підтримала ембарго на імпорт нафти з росії

Уряд Німеччини під час останніх переговорів щодо шостого пакету санкцій проти росії підтримав плани Євросоюзу на запровадження заборони на імпорт російської нафти. Про це агенству DPA розповіли дипломатичні джерела у ЄС.

Ставлення Берліна до припинення купівлі нафти з росії змінилося після угоди з Польщею, яка дозволить Німеччині імпортувати нафту від світових експортерів через порт Гданськ на Балтійському морі.

Інфраструктура порту Гданськ з'єднана з російським трубопроводом "Дружба" окремою ланкою, оператором якої є Польща. Нафта, яка імпортується в Гданськ, може поставлятися трубопроводом на нафтопереробний завод у Шведті, замінивши тим самим російські поставки. Про цю угоду оголосив міністр економіки Німеччини Роберт Хабек під час візиту до Польщі 27 квітня.

Хабек також заявив, що близько 12% споживання нафти в Німеччині залежить від імпорту з росії, порівняно з 35% до початку вторгнення до України. За його словами, ФРН готова до того, що "Роснефть" припинить постачання нафти, і цей сценарій більше не означатиме катастрофи для економіки Німеччини.

Раніше ЗМІ повідомили, що Німеччина підтримала санкції Євросоюзу проти атомної енергетики. Стверджується, що Берлін готовий до заборони імпорту урану із Росії.

По материалам: Подробности