19 січня 2022 року члени Кабінету Міністрів України та працівники секретаріату уряду отримали бустерну дозу вакцини від COVID-19.

У будівлі Кабінету Міністрів України працювали мобільні бригади з вакцинації проти COVID-19, які щепили всіх охочих співробітників. Зокрема щепився й міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

З часом ефективність усіх вакцин слабшає, але введення бустерної дози посилює їхній захист у запобіганні симптоматичній хворобі, госпіталізації та ускладненням.

Міністр нагадав, що з 6 січня цього року всі українці віком від 18 років, які отримали дві дози будь-якої антиковідної вакцини шість місяців тому, можуть щепитися бустерною дозою.  

“Особливо важливо отримати свій  додатковий захист для літніх людей та людей із супутніми хворобами, адже в разі інфікування, базовий курс щеплення допоможе зберегти їх життя, а бустерна доза  – поновити захист.  Не зволікайте із отриманням, як основного курсу вакцинації, так і "бустеру", адже  наразі фіксуємо перші ознаки нового спалаху коронавірусної хвороби, вже зростає добова кількість випадків захворювання та госпіталізації”, – закликав Віктор Ляшко.

Отримати бустерне щеплення можна так  само, як і перші дві дози, записавшись  до будь-якого пункту чи центру вакцинації, або, якщо ви не можете пересуватися самостійно, викликавши мобільну бригаду додому. 

Бустерне щеплення можна зробити будь-якою вакциною. Втім, рекомендовано отримати третю дозу мРНК-вакциною (Pfizer чи Moderna), адже наявні дослідження показують, що це дасть найкращий ефект, незалежно від того, якими вакцинами був зробленим базовий курс.

Якщо ви вакцинувалися більш ніж пів року тому, зробіть бустерне щеплення. Якщо ви ще не маєте жодного щеплення від COVID-19, запишіться на вакцинацію вже сьогодні та захистіть своє життя!

Адреси та контакти центрів та пунктів вакцинації – на vaccination.covid19.gov.ua/list або за тел. 0 800 60 20 19.

 

Источник: МОЗ