Пункти щеплень та центри масової вакцинації працюють незалежно від рівня епіднебезпеки. 

МОЗ нагадує, що вакцинуватись проти COVID-19 у центрах вакцинації можна і в регіонах, де встановили червоний рівень епіднебезпеки. 

У першу чергу йдеться про торговельно-розважальні центри. 

Важливо, що наразі в Україні діють карантинні правила, відповідно до яких відвідувати торговельно-розважальні центри на червоному рівні можна лише за умови 100% вакцинації проти COVID-19 або ж наявності чинного негативного тесту на коронавірусну хворобу. 

Проте у випадку, якщо людина прийшла до центру вакцинації, який розташований саме в ТРЦ, суб’єкт господарювання може дозволити їй зайти для отримання щеплення. 

У такому випадку суб’єкту господарювання треба точно бути впевненим, що людина пішла робити щеплення, а не гуляти по ТРЦ. Також варто переконатись, що після отримання щеплення громадянин залишив заклад. Оскільки відвідувати, до прикладу ТРЦ, у регіонах із червоним рівнем епіднебезпеки дозволено людям із зеленими COVID-сертифікатами або негативними тестами.

Для того, щоб не порушувати чинні норми, рекомендується облаштувати додатковий вхід та вихід для тих, хто бажає вакцинуватись у закладах, доступу до яких без документу про вакцинацію або негативного тесту немає. А також перевіряти довідки про вакцинацію чи результати тестування на вході в непродовольчі магазини.

Источник: МОЗ