19-20 жовтня та 27-28 жовтня  2021 року для підвищення ефективності відповіді на пандемію COVID-19 в Україні відбулися два тренінги для тренерів «Ведення пацієнтів з COVID на догоспітальному етапі» та “Мотивація, стійкість, попередження вигорання медиків, які працюють з COVID-19”.

Тренінги проведені для медичних працівників, які щодня працюють із пацієнтами, хворими на COVID-19, та які у майбутньому будуть оперувати набутими знаннями щодо правильного лікування пацієнтів, уникаючи емоційного вигорання.

66 учасників – лікарі, медсестри, управлінці первинного рівня медичної допомоги – із 13 областей, пройшли навчання на теми:

  • ведення пацієнта з COVID-19: чого не потрібно робити, чому та що справді потрібно робити,
  • показання до госпіталізації пацієнта з COVID-19 та реабілітація після COVID-19,
  • спілкування з сім’єю пацієнта в стаціонарі, різниця потреби лікарів у селі й місті,
  • профілактика та допомога при емоційному вигоранні для медичних працівників,
  • підвищення мотивації та стійкості медичних працівників, які працюють з COVID-19.

Надалі учасники зможуть проводити тренінги з ведення пацієнтів з COVID-19 та допомоги у разі емоційного вигорання у медичних працівників, ґрунтуючись на знаннях та навичках, набутих на тренінгах, у своїх областях.

Заходи відбулися межах рамках співпраці Міністерства охорони здоров’я України з Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, у співробітництві з ГО «Асоціація сімейних медичних сестер», ГО «ВакциНація», за підтримки Світового банку.

Довідково: “Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей” — спільний проект МОЗ України, ЮНІСЕФ та Світового банку на підтримку реформ.
 

Источник: МОЗ