Одеська область та м. Одеса зокрема забезпечені медичним киснем, а отже потреби  госпіталізованих хворих на COVID-19 у кисневій терапії забезпечуються повністю. Про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

Протягом доби 26 жовтня у закладах охорони здоров’я, які надають медичну допомогу пацієнтам із COVID-19 в Одеській області, загалом спожили 18,9 тонни рідкого та 368 балонів газоподібного кисню. Протягом 25-27 жовтня область отримала 35 тонн кисню. Також на Одещині працюють підприємства, які виробляють додатково 18 тонн кисню на добу: ТОВ ВКФ «Кріопром» виробляє 12 тонн кисню на добу, та АТ «Одеський припортовий завод», що виробляє 6 тонн кисню на добу.

“Одеська область зараз перебуває у червоному рівні епіднебезпеки, зараз тут хворіє 33127 людей. Проте система закладів, які працюють із хворими на ковід, здатна забезпечити потребу тих, кому призначили кисневу терапію, відповідним лікуванням, – пояснює Олександр Комаріда. – Ми щиро вдячні усім компаніям, які постачають кисень в лікарні Одещини за те, що вони оперативно включаються та реагують на всі прохання медиків”.

Також до кінця тижня заплановане постачання ще щонайменше 57 тонн кисню протягом найближчих двох днів.

Источник: МОЗ