Під час робочої поїздки до Полтавської області Головний санітарний лікар – заступник Міністра охорони здоров'я Ігор Кузін взяв участь у відкритті підземного паркінгу Комунального підприємства “Полтавського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” та відзначив темпи вакцинації проти COVID-19  в області. 

“Під час робочої поїздки до Полтавської області мав нагоду взяти участь у відкритті підземного паркінгу Комунального підприємства “Полтавського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Приємно вражений зразковим з точки зору організації процесу, логістики та інфраструктурних рішень, будівництвом. Останнє стало можливим в рамках програми Президента України “Велике Будівництво”. Тепер бригади екстреної медичної допомоги зможуть значно швидше виїжджати на виклики та більш оперативно надавати необхідну допомогу” – заявив Головний державний санітарний лікар.

Він також підкреслив гарний стан та оснащеность Полтавського обласного клінічного медичного кардіоваскулярного центру Полтавської обласної ради. Його також побудували у рамках “Великого будівництва”. Головний державний санітарний лікар наголосив, що завдяки новому, високотехнологічному обладнанню, сучасним операційним та фаховості колективу центр є ключовим в області. 

Ігор Кузін відзначив роботу Центру вакцинації населення в будівлі ТРЦ «Київ». Лише за вчора в області зробити понад 10 тисяч щеплень проти COVID-19. Це все завдяки чітко продуманій логістиці, злагодженій роботі волонтерів та медиків. 

За останніми даними, в області одну дозу отримали понад 62% дорослого населення – 707 704 особи. Повний курс щеплення отримали 35% мешканців – 392 459 людей.

Источник: МОЗ