21 вересня Міністерство охорони здоров’я провело кластерний семінар-нараду з питань функціонування госпітальних округів.  Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко та заступниця міністра Ірина Микичак в активній комунікації з керівниками структурних підрозділів з питань охорони здоров’я Київської, Житомирської, Черкаської, Полтавської, Вінницької, Кіровоградської, Сумської та Чернігівської обласних державних адміністрацій та міста Києва обговорили та проаналізували діяльність департаментів охорони здоров'я обласних адміністрацій, їх вплив на реформування галузі, посилення їх ролі в забезпеченні громадян України доступною і якісною медичною допомогою. У семінарі взяли участь представники НСЗУ та експерти проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».

На нараді також обговорювалися питання удосконалення діяльності госпітальних рад, формування ефективних планів розвитку госпітальних округів. 

Окрема увага була зосереджена на взаємодії департаментів охорони здоров'я ОДА з НСЗУ, зокрема важливості належного ведення електронних медичних записів та недопущення їх фальсифікації.

Учасники заходу мали можливість ознайомитись із моделлю регіоналізації медичних послуг (на прикладі перинатальної допомоги).

Зацікавлена дискусія відбулася в ході обговорення підходів до корпоративного управління КНП та діяльності наглядових/спостережних рад закладів охорони здоров’я.

24 вересня у м.Львові відбудеться аналогічний кластерний семінар-нарада для керівників структурних підрозділів з питань охорони здоров’я західного регіону. 

Захід відбувся за сприяння проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».

Источник: МОЗ