Міністерство охорони здоров’я України, Київська міська державна адміністрація (КМДА) та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) відкрили в Києві дві інтерактивні інсталяції, які нагадують українцям, що вакцинація від COVID-19 не тільки рятує життя, але й повертає світ можливостей, втрачених через пандемію. 

Інсталяція «Проєкція можливостей» розміщена біля КМДА (вул. Хрещатик, 36). Це циліндрична равликоподібна конструкція з прорізаними в ній написами «обіймайся», «подорожуй», «живи», «торкайся», «цілуйся», «вривайся», «знайомся», «втілюй», які віддзеркалюються світловими відбитками на підлозі. Проходячи через неї, ніби через коридор, людина бачить, що саме опинилося в тіні через пандемію і що саме поверне вакцинація. У вересні схожі проєкти відкриються у Львові, Одесі, Харкові та Дніпрі. 

Друга інсталяція «Захищені» розміщена в Маріїнському парку (вул. Грушевського). Вона стала продовженням інформаційної кампанії, яка розповідає про переваги вакцинації від COVID-19 через історії українців, які вже отримали щеплення.

У Маріїнському парку розміщені стенди з фотографіями щеплених від COVID-19 українців, які вакцинувалися, щоб жити, щоб не стати пацієнтом реанімації, щоб бачитися з онуками, щоб знову подорожувати. Якщо ви захочете послухати історії цих українців, достатньо просто підняти руку і стенди, обладнані датчиками руху, «заговорять» до вас їхніми голосами. У парку також розміщені ідентичні дзеркальні стенди, за допомогою яких можна зробити селфі та викласти їх у соцмережі разом із власною розповіддю, що саме спонукало вас вакцинуватися.

Мета інсталяцій – привернути увагу киян до вакцинації та розповісти, які переваги щеплення від COVID-19. А це як захист себе та людей навколо, так і можливість знову вільно робити все те, від чого довелося відмовитися через пандемію.

Інсталяції  розроблені та втілені агенціями Postmen та Vandog за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

В Україні вже щеплено принаймні однією дозою антиковідної вакцини понад 5 млн людей. Вакцинуватися від COVID-19 та повернути собі втрачені можливості можна у центрах масової вакцинації чи пунктах щеплень. Перелік і контакти на list.covid19.gov.ua або за номером 0 800 60 20 19.

 

Матеріали для преси:

Фотографії та відео інсталяцій та коментарі представників МОЗ, КМДА та ЮНІСЕФ за посиланням: bit.ly/37W6CsH.

Контакти: 

Роман Борщ,пресслужб МОЗ  073 156 52 38.

Источник: МОЗ