Анну Фенчак та Тетяну Бойко призначили заступницями голови Національної служби здоров’я України. Відповідні рішення прийняті на засідання 18 серпня. 

“Це перші офіційно призначені посадовці, без статусу “тимчасового виконання обов’язків”, за 1,5 роки. Вітаю колег з призначенням, у нас попереду багато роботи”, – заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

Обидві кандидатки – з команди НСЗУ.  Анна Фенчак була заступницею директора департаменту – начальницею управління фінансових гарантій медичного обслуговування Департаменту замовлення медичних послуг та лікарських засобів НСЗУ. Тетяна Бойко – директоркою Департаменту комунікацій та з 16 червня т. в.о заступниці голови НСЗУ. 

До нових обов’язків вони приступили з випробувальним терміном 4 місяці. Після міністр оцінить результати і прийме рішення щодо подальшої співпраці. 

Нагадаємо, що 4 серпня Кабінет Міністрів України оголосив новий конкурс на посаду голови Національної служби здоров’я України

Довідково: ​​

Національна служба здоров’я України є найважливішим провідником зміни моделі фінансування системи охорони здоров’я в Україні, що має забезпечити: 

  • прозорі і зрозумілі гарантії держави щодо обсягу безоплатної медичної допомоги;
  • кращий фінансовий захист громадян у випадку хвороби;
  • ефективний та справедливий розподіл державних коштів;
  • стимул покращувати якість медичної допомоги закладами охорони здоров’я всіх форм власності.

Завдання НСЗУ – здійснювати стратегічні закупівлі медичних послуг в найкращих інтересах пацієнтів. Це означає, що НСЗУ оцінює потреби населення в медичних послугах, обирає тих надавачів, які здатні надати безпечні та якісні медичні послуги, а також визначає методи оплати. Таким чином ми перейшли від утримання інфраструктури закладів охорони здоров’я до принципу «гроші ходять за пацієнтом».

НСЗУ оперує коштами  бюджету через програму медичних гарантій (ПМГ), яка в повному обсязі в Україні працює другий у рік. ПМГ складається з пакетів послуг, визначених на підставі пріоритетів в охороні здоров’я.  НСЗУ гарантовано сплачує надавачам за надані пацієнтам послуги відповідно до укладених договорів.

Источник: МОЗ