У дитячому центрі «Молода гвардія» продовжують здійснювати спостереження за особами, що перебували в контакті з хворими на COVID-19, виявленими раніше. За останню добу зареєстровано 5 нових випадків захворювання серед дітей дружини «Зоряна». Перебіг хвороби в них середньої важкості: температура 37,0 — 37,5, нежить, головний біль, біль у горлі. Діти перебувають на ізоляції в медично-санітарній частині дитячого центру.

Загалом станом на 17:00 18 серпня 2021 року в дитячому центрі зареєстовано 60 випадків інфікування коронавірусною хворобою (50 дітей, 10 вожатих). Вісім дітей госпіталізовані до дитячої лікарні № 3 м. Одеса. Вона спеціалізується на допомозі пацієнтам з COVID-19, має все необхідне обладнання та фахівців. 

«Ми контролюємо ситуацію у дитячому центрі «Молода гвардія» і робимо все належне для таких випадків. Передусім — спостерігаємо за лікуванням і станом інфікованих, ідентифікували і здійснюємо моніторинг контактних осіб. Наступне наше завдання — вивезти здорових дітей з центру і безпечно доправити їх додому. Всесвітня пандемія триває, тому важливо не розслаблятися і дотримуватися усіх карантинних норм: носити маски, уникати місць скупчення людей, дорослим – вакцинуватися. Тільки так і спільними зусиллями зможемо перемогти коронавірусну хворобу», — наголосив заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Для контролю за виконанням протиепідемічних заходів, передбачених Планом локалізації й ліквідації вогнища захворювання, у дитячому центрі «Молода гвардія» щоденно перебуває лікар-епідеміолог. Зранку 18 серпня 2021 при Департаменті охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації відбулося засідання оперативного штабу, на якому обговорювали відкриття в дружині «Зоряна» додаткових ліжок для госпіталізації дітей.

Дитячий центр відвідав головний державний санітарний лікар Одеської області та директор Департаменту охорони здоров’я ОДА. Вони обговорили план подальших дій. Йшлося про формування груп та вивезення здорових дітей з інших дружин, а також їхнє тестування перед від’їздом із території дитячого центру «Молода гвардія».

Источник: МОЗ