itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Безкоштовна вакцина від коронавірусу: хто в Україні отримає допомогу першочергово

В п'ятницю ввечері, 11 грудня, під час соціально-політичного ток-шоу на телеканалі "Інтер" "МИР чи ВІЙНА" головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, хто в Україні отримає вакцину від коронавірусу першочергово.

"20 млн українців у 2021 році зможуть отримати безоплатно 2 дози вакцини. В першу чергу – це медичні працівники. В другу – військовослужбовці, які захищають країну на сході. В третю чергу – працівники соціальних установ і ті, хто перебуває в соціальних установах", – розказав Ляшко.

"Четверта – найбільш чисельна (9 млн населення) – це люди старші 60 років. Чим старша людина – тим пріоритетніше буде вакцинуватись. І перші будуть вакцинації – люди з хронічними захворюваннями, які сьогодні дають найбільші ускладнення при коронавірусній хворобі", – зазначив медик, додавши: "Ми розглядаємо і привеземо в Україну безпечну прекваліфіковану вакцину, яку будуть використовувати в країні".

Під час шоу Ляшко також розповів про три ключові обмеження під час жорсткого карантину. А також, куди звертатися українцям у разі відмови в тестуванні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал  та дізнавайтесь про всі новини в Україні першими.