Однією з основних проблем деревообробних і лісозаготівельних підприємств є наявність великої кількості відходів після всіх етапів виробництва.

У середньому після перероблення деревини понад 25% біомаси залишається у вигляді тирси та стружки, іноді цей відсоток істотно більший. У результаті велика кількість матеріалу перетворюється на нікому не потрібне сміття, що захаращує територію.

Утилізація відходів деревообробки допоможе вирішити цю проблему. Завдяки правильному обробленню залишки сировини можна використовувати повторно. У такий спосіб підприємство вирішить питання з прибиранням, транспортуванням і зберіганням відходів, а також може отримати додатковий дохід.

Як можна використовувати відходи після деревообробки

Утилізація відходів деревообробних підприємств передбачає вторинне використання таких залишків, як тріски, гілки, дрібна деревина, шматочки ДВП та ДСП тощо. За допомогою спеціального обладнання, яке пропонує компанія BIOsmartex, можна переробити біомасу на паливні пелети та гранули високої якості. У результаті підприємство може виготовляти екологічне паливо з природних матеріалів, які раніше вважали некондицією.

Таке виробництво вважається високорентабельним і не потребує особливих зусиль, великої кількості робітників для обслуговування обладнання чи додаткового залучення коштів. Усе максимально просто і прозоро, а отримане в результаті біопаливо має підвищений попит серед покупців.

Крім того, правильна переробка відходів деревообробної промисловості дає можливість використовувати їх у целюлозно-паперовій промисловості. Після оброблення дрібна стружка стане чудовим фільтром на підприємствах, які спеціалізуються на очищенні стічних вод та нафтових залишків.

Способи утилізації відходів

Утилізація відходів деревообробки за допомогою спеціального обладнання дає змогу переробляти 100% відходів деревини. У результаті підприємство отримує новий екологічний конкурентоспроможний товар. Зазвичай утилізація відходів деревообробних підприємств відбувається так:

  1. Залишки заздалегідь готують до вторинного перероблення. Це може бути сушіння, подрібнення тощо, залежно від виробничого напряму.
  2. Нова продукція виготовляється на спеціальному устаткуванні.

Після цього товари готові до реалізації та безпечного транспортування.

Обладнання для утилізації відходів

Компанія BIOsmartex спеціалізується на виробництві сучасного високотехнологічного обладнання для виконання різних завдань. Зокрема, в асортименті є агрегати для правильної утилізації біомаси. Переробка відходів деревообробної промисловості можлива за допомогою такого спеціалізованого устаткування:

  • Сушильні комплекси — призначені для доведення сировини до оптимального рівня вологості, що вкрай важливо для подальшого використання матеріалу.
  • Лінії гранулювання та брикетування — допомагають перетворити відходи на зручне природне паливо, яке має підвищений попит на ринку та не вимагає особливих умов зберігання, тому продукт може стати додатковим джерелом прибутку.
  • Живильники-дозатори — потрібні для рівномірної подачі та швидкого дозування сировини, що має значення для ефективності виробництва.
  • Теплогенератори — спеціалізована техніка, основним призначенням якої є забезпечення сировини необхідною кількістю тепла для рівномірного сушіння.
  • Дробарки — устаткування, яке допомагає підготувати відходи для подальшого перероблення та використання. У деревообробній промисловості використовують переважно молоткові дробарки, здатні подрібнити сировину в дрібну тріску.

Професійне обладнання для утилізації відходів деревообробної промисловості — вигідна інвестиція із широкими перспективами. Це може стати додатковим високорентабельним бізнесом, який до того ж допоможе очистити територію підприємства та вирішити різні екологічні проблеми. Фахівці BIOsmartex обов’язково запропонують вам вигідні технологічні рішення, які найкраще підійдуть саме для вашого підприємства.