Коли найкраща пора року для велосипедистів закінчується, та починається осінь, то виникає питання, як продовжити тренування.

Якщо правильно підготувати себе та свого двоколісного друга до осіннього марафону, то він пройде цікаво і комфортно. На що звернути увагу та які необхідні нововведення для отримання максимальної віддачі – поговоримо у цій статті.

Підготовка велосипеда до сезону

Літню гуму з коліс доведеться зняти. Замініть її на спеціальну широку гуму з міцним протектором і великою кількістю шипів. Вона забезпечує надійне зчеплення з дорогою, покритою склизьким листям, калюжами та тонким шаром льоду. Для захисту від бруду та води на шосе допоможуть грязьові щитки та крила. Якщо їздите по ґрунтовці, то встановлюйте підняті крила. Тоді бруд не буде застрягати між ними та колесом.

Зверніть увагу, що восени необхідно більше приділяти часу обслуговуванню. Бруд, сльота, опале листя попадають повсюди. Треба ретельно чистити та мити велосипед після кожного тренування. Це можна робити не тільки вручну, але й спеціальними пристроями – швидко та якісно. Вони легко справляються з брудом, виробники постачають їх з різноманітними насадками. Регулярно очищайте та змащуйте ланцюг.

Також можна розв’язати проблему кардинально й рішуче – купити новий велосипед. Тоді вас має зацікавити асортимент, вартість велосипеду у Вінниці та умови доставки. З новими неймовірними можливостями та сучасним рівнем комфорту й безпеки осінні велотренування стануть незабутніми!

Осінній гардероб велосипедиста

Осінні прогулянки на велосипеді будуть приємними та комфортними, якщо правильно підібрати гардероб та аксесуари. Подбайте про наступні речі:

  • Термобілизна. Дозволить зберегти стабільну температуру тіла без замерзання чи перегріву.
  • Водостійка куртка. Підберіть легку, достатньо теплу, з каптуром, кишенями, якісною фурнітурою.
  • Зручний головний убір – балаклава або бандана, що надівається під шолом. 
  • Рукавиці, що не ковзають по ручці велосипеда, але без зайвої опірності, щоб не сковували рухи.
  • Наколінники, нарукавники. Вони надійно захистять від травм при падінні.
  • Шкарпетки. Найкращі – з мериносової вовни. Гігроскопічні та зберігають тепло.
  • Спеціальне веловзуття. Підберіть зручне, трохи більшого розміру. Захистіть взуття велобахілами.

Також знадобляться захисні окуляри, водостійкий рюкзак, дощовик, термофляга.

Все необхідне для тренувань восени можна придбати у спеціалізованих магазинах або на великих інтернет-майданчиках, де асортимент більший, а ціни помірні. Широкий вибір товарів пропонується на сайті компанії Алло – маркетплейсі з бездоганною репутацією. Гарна підготовка забезпечує максимальне задоволення від тренувань під час атмосферного, але примхливого осіннього сезону.