Уже зовсім скоро український футбол повернеться до повноцінного життя після канікул і передсезонних зборів.

Склад турнірній таблиці Української Прем’єр Ліги визначено, а перші матчі пройдуть за розкладом в найближчі дні.

Нагадаємо, що цього року не обійшлося без нововведень. Тепер за титул найсильнішого клубу країни будуть боротися не 14, а 16 команд, тобто глядачі побачать додаткові кілька матчів.

Незважаючи на те, що поки не проведено жодного туру, букмекери і аналітики вже дали свої прогнози щодо того, хто закінчить чемпіонат на першому місці. Прогнози такі – за чемпіонство боротимуться два гранда українського футболу. Імовірність того, що хтось із них стане чемпіонів, найбільш висока.

Для тих, хто стежить за українським футболом, основні претенденти на чемпіонство в національному турнірі добре відомі. Перший – це донецький клуб «Шахтар». Другий – столичний клуб і беззмінний противник «гірників» в особі київського «Динамо». Саме ці два клуби з перемінним успіхом виявляються на першому рядку національного рейтингу.

Нинішнім чемпіоном є «Динамо», але до цього 4 роки поспіль титул йшов «Шахтарю». У загальній статистиці за останні 30 років невелику перевагу теж у «Динамо», вони були чемпіонами на кілька раз більше своїх суперників з Донецька. Всього один раз титул йде третьої групи – на зорі УПЛ чемпіонами стали футболісти «Таврії» з Сімферополя. Повторити це досягнення їм більше не вдавалося.

У цьому сезоні аналітики дають невелику перевагу «Шахтарю». Імовірність того, що саме він стане чемпіоном після проведення всіх турів, оцінюють з коефіцієнтом близько 1.90. Для киян коефіцієнт трохи вище – 2.10, тобто, ймовірність їх перемоги в турнірі трохи нижче. Однак явного фаворита немає, тому з деякими припущеннями можна вважати, що шанси у команд практично рівні.

Серйозними претендентами на перемогу букмекери більше нікого не вважають. Як теоретичних претендентів можна назвати «Зорю». Коефіцієнт на чемпіонство цієї команди складає більше 30.00, тобто ймовірність дуже мала. Ще менше шансів у четвертого претендента – «Десни». На неї букмекери дають коефіцієнт більше 80.00.

У решти команд чемпіонату коефіцієнти ще вище – у кого-то більше 100, у кого-то більше 200. Замикає список з найбільшим коефіцієнтом «Чорноморець». Його ймовірність оцінюється з коефіцієнтом більше 300.