Зростає кількість людей, які мають у своєму гаманці хоча б одну банківську карту.

На даний момент – це вже не розкіш, як десятки років тому. В теперішні часи банківська платіжна картка – це необхідність. Якщо у вас немає банківської карти, у вас можуть виникнути проблеми з оплатою.

Швидкість

До переваг банківської картки можна віднести швидку оплату товару чи замовлень, зроблених за допомогою неї. Як правило, традиційні переводи здійснюються протягом 24 годин (у робочі дні). Авторизація карткових платежів здійснюється миттєво, незалежно від банку та дати платежу (також у вечірній час, у неробочі дні), завдяки яким замовлені товари до вас дістануться швидше. І це безсумнівна перевага карткових платежів, що дозволяє заощадити час під час покупок.

Зручний спосіб оплати

Серед переваг оплати карткою в Інтернеті слід також відзначити зручність. Платити карткою можна з будь-якого місця – навіть під час подорожі або ввечері, сидячи на дивані. Популярні інтернет магазини, а також браузери пропонують зберігати дані карти і потім лише підтверджувати CVV для підсумкового замовлення. Не потрібно вводити дані картки для наступних транзакцій. Всього одним кліком і замовлення буде оплачене. Важливо, що дані картки зашифровані, продавець не має доступу до цієї інформації.

Універсальне використання платіжних карток

В Інтернеті можна платити дебетовими та кредитними картками. Дебетові картки, видані на банківські рахунки, не відрізняються від кредитних карт. Тобто у них 16-значний номер, ім’я власника, дата закінчення терміну дії, код безпеки cvv2 (на звороті картки на панелі підписів), тобто всі дані, необхідні для онлайн-платежів. Таким чином, говорити, що в мережі підтримуються лише кредитні картки, неправда. Так було кілька років тому, наприклад, популярний Booking приймав лише кредитки для підтвердження замовлення, зараз вже підходить і звичайна банківська карта.

Розрахунки за кордоном

Ви можете платити карткою як у вітчизняних, так і в закордонних інтернет-магазинах. Без різниці в якій валюту приймає інтернет магазин. Також карту можна використовувати і під час подорожей. Не потрібно йти у обмінний пункт і міняти гроші. Розрахуватися в кафе, в громадському транспорті чи оплатити вхід в музей можна за допомогою карти.