itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Відповідальність за атаку на "Київстар" взяли на себе російські хакери

Група російських хакерів взяла на себе відповідальність за кібератаку, яка спричинила руйнування мережевої інфраструктури українського оператора зв'язку "Київстар". У співпраці з Службою безпеки України, мобільний оператор активно працює над відновленням нормального функціонування своїх послуг.

Про це повідомляє СБУ.

Відповідальність за атаку вже взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань (за повідомленнями російських ЗМІ – "Солнцепек" -ред.). Воно є хакерським підрозділом головного управління генштабу Збройних сил рф (більш відомого як ГРУ), яке таким чином публічно легалізує результати своєї злочинної діяльності, – йдеться у повідомленні.

Служба безпеки України документувати реєструвати кібератаку, вчинену росією, на цивільну інфраструктуру України, розглядаючи її як ще один воєнний злочин з боку росіян. Зазначається, що експерти з кібербезпеки СБУ та співробітники "Київстару", у взаємодії з іншими урядовими структурами, активно працюють над відновленням мережі після вчорашньої хакерської атаки. За попередніми оцінками, планується відновити фіксований інтернет для домогосподарств 13 грудня та розпочати відновлення мобільного зв’язку та інтернету.

Наголошується, що цифровій інфраструктурі "Київстару" було завдано критичних уражень, тому відновлення всіх послуг із дотриманням необхідних протоколів безпеки вимагає часу.

Нагадаємо, наразі в компанії "Київстар" обережно говорять про терміни щодо відновлення зв'язку після збою 12 грудня. Розглядаються декілька сценаріїв.

По материалам: Подробности