itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Rheinmetall отримав замовлення на постачання ЗСУ 155-мм снарядів на 142 млн євро

Німецький оборонний концерн Rheinmetall отримав замовлення на виробництво та постачання 155-мм артилерійських снарядів для України на 142 млн євро. Про це йдеться у заяві компанії.

Снаряди вироблятиме дочірня компанія концерну Rheinmetall Expal Munitions. Поставки ЗСУ очікуються у 2025 році. У 2024 році Україна, як очікується, отримає майже 40 тис. снарядів з попереднього замовлення.

6 жовтня Rheinmetall повідомляв про погодження з урядом ФРН контракту на постачання Україні кількох десятків тисяч снарядів типу L15, а також замовлення боєприпасів калібру 155 мм Assegai для збройних сил Німеччини. Вони прибудуть в Україну в 2024 році.

Нещодавно укладена рамкова угода на постачання 155-мм артилерійських боєприпасів розрахована до 2029 року і є валовим потенційним обсягом замовлень у розмірі майже 1,2 млрд євро. 

Серед іншого, сімейство артилерійських боєприпасів Rheinmetall включає:

  • осколково-фугасний снаряд DM121,
  • димовий снаряд DM125;
  • боєприпас з сенсорним підривником DM702 SMArt,
  • навчальний снаряд R1 H1902.

Портфоліо Rheinmetall також включає універсальне сімейство 155-мм снарядів Assegai, які мають максимальну дальність стрілянини приблизно 40 км.

Нагадаємо, у травні концерн Rheinmetall (виробник танків Leopard) і "Укроборонпром" створили спільне підприємство з обслуговування та ремонту танків, а у перспективі – з їхнього виробництва. 

По материалам: Подробности