itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Виплати ветеранам до Дня незалежності: термін подачі заявки подовжили

Уряд продовжив ветеранам-військовим термін виплат до Дня Незалежності. Тепер можна подати заявку до 10 грудня. Про це повідомляє Пенсійний фонд України.

Згідно з постановою Кабміну, для забезпечення виплат допомоги до Дня Незалежності України особам, які належать до ветеранів війни, проходять службу та не є пенсіонерами, міністерства та відомства, військові формування, підприємства, установи, організації мали подати Пенсійному фонду України інформацію про таких осіб не пізніше ніж до 1 жовтня.

Однак відтепер постановою від 24.11.2023 № 1238 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 липня 2023 р. № 754" Уряд подовжив термін подання інформації про таких осіб Пенсійному фонду України до 10 грудня поточного року.

У липні цього року Кабмін ухвалив постанову № 754, за якою ветерани війни та люди, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, отримають від 450 до 3100 гривень.

Грошова допомога виплачується в такому розмірі:

Особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнаним особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

  • I групи – 3 100 гривень;
  • II групи – 2 900 гривень;
  • III групи – 2 700 гривень;

Учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їх батьків, – 1 000 гривень;

Особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, – 3 100 гривень.

Членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, статус яким установлено згідно з пунктом 1 статті 10 закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", членам сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, а також дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, які не одружилися вдруге, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, – 650 гривень.

Учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, яких було насильно вивезено на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога – 450 гривень.

Дивіться також про те, що українським військовослужбовцям подовжили терміни перебування на лікуванні: які строки.

По материалам: Подробности