itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
У квартирі ніхто не живе, а борги за світло нараховують: що робити

Борги за світло можуть накопичуватися, навіть якщо в квартирі чи будинку ніхто не проживає. Однак є кілька способів уникнути цього. Про це повідомляє енергетична компанія Yasno.

Чому накопичуються борги?

Коли жодна людина не проживає в квартирі або будинку, показники електролічильника часто залишаються без передачі. У відсутність даних, оператори використовують середньодобове споживання та здійснюють розрахунки, які подаються постачальнику електроенергії. Власники житла, можливо, навіть не помічають цих розрахунків і не оплачують їх через сприйняття цього як помилки, що призводить до накопичення боргів.

Як уникнути накопичення боргів?

Для уникнення накопичення боргів за електроенергію, слід дотримуватися кількох важливих порад:

  • Передавайте орієнтовні показання лічильника щомісяця: Енергетики рекомендують, щоб ви, навіть якщо ніхто не проживає в квартирі, передавали останні зафіксовані вами показання і додавали 2-5 кВт∙год до них. Таким чином, ви будете оплачувати лише ту енергію, яку фактично споживаєте. Після повернення до оселі, також рекомендується сфотографувати дані лічильника або запросити контролера для перевірки даних.
  • Передавайте одні й ті самі показання лічильника щомісяця: Навіть, якщо всі електроприлади вимкнені в квартирі, все одно передавайте щомісяця одні й ті самі останні зафіксовані показання.
  • Коли передавати дані: Пам'ятайте, що передачу показань лічильника необхідно здійснювати за два дні до кінця місяця та протягом трьох днів наступного.

Слідуючи цим порадам, ви можете уникнути накопичення боргів за електроенергію та сплачувати лише за фактично використану електроенергію.

Нагадаємо, що у Києві незабаром буде доступна карта, що міститиме інформацію про провайдерів інтернету, які можуть забезпечити послугу під час відключення електроенергії тривалістю до 72 годин.

Також ми писали, що Україна працює над запуском 5G.

По материалам: Подробности