itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Зеленський відвідав війська на Лимано-Купʼянському напрямку (фото, відео)

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Харківської області відвідав розташування 15-го мобільного прикордонного загону бригадного типу "Сталевий кордон" Державної прикордонної служби, а також 113-ї та 125-ї окремих бригад Сил територіальної оборони ЗСУ, які виконують завдання в межах ОУВ "Харків".

15-й МПЗ "Сталевий кордон" виконував бойові завдання на ділянках тактичної групи "Бахмут" та ОТУ "Соледар". У лавах бригади несуть службу військові, які першими зустріли ворога на кордоні, брали участь у боях за "Азовсталь", перебували на лінії оборони на Лиманському та Бахмутському напрямках і захищали державні рубежі від російського агресора.

113-та окрема бригада ТрО з початку повномасштабного вторгнення Росії захищає Україну у складі ОУВ "Харків" та обороняла місто від загарбників. Під час контрнаступу у вересні 2022 року батальйони бригади брали участь у деокупації понад 60 населених пунктів, зокрема звільнили Василенкове та Артемівку на Харківщині.

Зеленський відвідав війська на Лимано-Купʼянському напрямку (фото, відео)

Після контрнаступу бійці виконували завдання на межі Харківської, Луганської та Донецької областей. За участь у бойових діях бригада відзначена бойовим прапором.

125-та окрема бригада ТрО виконувала бойові завдання з оборони Донецької, Харківської та Сумської областей. Батальйони бригади спільно з іншими підрозділами ЗСУ звільнили села Озерне, Діброва, Торське та смт Ямпіль на Донеччині. Військовослужбовці брали участь у боях у районі Бахмута.

Глава держави обговорив із комбригами та комбатами оперативну ситуацію на фронті й першочергові потреби підрозділів.

У Харкові Володимир Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації на ділянці Купʼянськ – Лиман, де ворог розпочав активні наступальні дії.

Зеленський відвідав війська на Лимано-Купʼянському напрямку (фото, відео)

Президент заслухав доповідь командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Олександра Сирського щодо оборони на Харківщині та наступальних дій на Бахмутському та інших напрямках.

Також йшлося про забезпеченість військ озброєнням, боєприпасами та резервами. Урядовці та військові обговорили результативність застосування БпЛА українськими захисниками та боротьбу з дронами противника.

Крім того, Глава держави заслухав доповіді місцевих керівників СБУ щодо контррозвідувальної та контрдиверсійної діяльності в області, а також Національної поліції – щодо евакуації людей із небезпечних територій та ліквідації наслідків ворожих обстрілів.

Нагадаємо, на Лимано-Куп'янському напрямку ворог розгорнув 25-ту армію.

По материалам: Подробности