itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Резніков розповів, скільки Україна планує запровадити стандартів НАТО до кінця року

Україна запровадила вже 287 стандартів НАТО у Силах безпеки і оборони. До кінця року планується запровадити ще 200 стандартів Північноатлантичного альянсу.

За його словами, загалом існує понад 1200 стандартів НАТО. 

"У Силах безпеки та оборони України запроваджено 287 стандартів НАТО. Це – майже чверть від загальної кількості. З них: 174 – в межах Цілей партнерства Україна-НАТО (першочергові стандарти Альянсу), 113 – ініціативні”, – заявив міністр. 

Резніков додав, що кількість впроваджених стандартів не є визначальним фактором під час ухвалення рішення щодо євроатлантичної інтеграції України. Більшість держав-членів у середньому мають приблизно 30% впроваджених стандартів від загальної кількості, заявив він.

"За цим показником (впроваджених стандартів – ред.) Україна посідає перше місце серед держав-партнерів НАТО та навіть перевищує показники деяких держав-членів. До кінця 2023 року прийнято до виконання та планується запровадити ще близько 200 стандартів", – заявив міністр. 

Він зазначив, що деякі стандарти НАТО не потрібно впроваджувати у ЗСУ.

"Наприклад, стандарт щодо якості питної води для забезпечення війська – у нас він вищий, ніж у країнах НАТО", – заявив Резніков. 

Він назвав три пункти, які будуть визначальними у процесі інтеграції України в НАТО. Перший передбачає наявність цивільного-демократичного контролю над Збройними силами – як у вигляді законодавства, так і у вигляді реально побудованої інфраструктури. Другий – це зрозумілі, прозорі, транспарентні, відповідальні процедури забезпечення ЗСУ починаючи від закупівель. А третій – спільне планування операцій.

По материалам: Подробности