itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
F-16 здатний змінити перебіг подій на фронті - Ігнат

Україна за допомогою винищувачів F-16 зможе забезпечити перевагу в повітрі на окупованих територіях та змінити перебіг подій на фронті.

Про це повідомляє речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що рішення щодо F-16 для України вже ухвалені. Наразі наша держава чекає на їхню реалізацію.

"Ви зауважили, що ми тепер виграємо одразу цю війну. Ну одразу, звичайно, не виграємо, але F-16 здатний змінити перебіг подій. Здатний забезпечити нам те, що сьогодні потрібно найбільше – перевага в повітрі на окупованих територіях", – сказав речник. 

Ігнат повідомив, що наразі на окупованих територіях можуть вільно перебувати близько 8-9 російських винищувачів. Вони скидують авіабомби та пускають авіаційні ракети. Водночас з F-16 на озброєнні в України їм не вдасться це робити.

"Тому перевага в повітрі – це ключ до успіху на землі", – додав він.

При цьому він зазначив, що кількість літаків росіян у повітрі може змінюватися. 

"Може бути більше винищувачів, більше техніки. А-50, Іл-22, маса безпілотників на лінії розмежування. Росія на сьогодні має величезне угруповування авіаційне", – сказав речник.

Ігнат додав, що ще на момент повномасштабного вторгнення довкола України було 750 літальних апаратів. Йдеться про літаки та гелікоптери.

"Їх є багато, а от в повітряному просторі близько до лінії фронту перебуває не так багато. В цьому немає потреби, а саме підіймати всю авіацію та завдавати ударів. Просто питання в тому, скільки в них є засобів для завдання ударів", – сказав він.

Речник зазначив, що наявність західної авіації і присутність її близько до лінії фронту дозволить російській авіації бути не такою активною.

По материалам: Подробности