itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Україна та Швеція спільно вироблятимуть БМП CV-90: речник Зеленського розкрив деталі (відео)

Україна та Швеція домовляються про спільне виробництво бойової машини піхоти CV-90. Про це на спільному брифінгу з главою уряду Швеції Ульфом Крістенсеном заявив президент Володимир Зеленський.

Ці броньовики Стокгольм уже надав Києву як військову допомогу. І вони вже виборюють перемогу України на фронті. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" заявив речник президента Сергій Нікіфоров.

Зараз було підписано лише декларацію про наміри, потім вже будуть конкретні домовленості. Так, є у нас бажана дата, коли можуть зійти з конвеєру перші CV-90. Я не впевнений, що зараз про це вже можна говорити, треба підписати низку документів у цьому напрямку… 

 

Ми все робимо для того, щоб вони були, і перший крок зараз був зроблений – це декларація про наміри. Україна не приховує свого бажання отримати ці типи бронетранспортерів, тому що вони себе дуже добре зарекомендували. Вони, нагадаю, уже є на полях боїв в Україні, і від тих бригад, які їх використовують – дуже компліментарні відгуки. Називають їх одними з найкращих, якщо ненайкращим з тих зразків озброєнь, які зараз є в Україні у класі броньовиків. 

По материалам: Подробности