itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
У Саудівській Аравії розпочався саміт щодо української "формули миру" без участі росії (відео)

У саудівській Джидді стартували дводенні переговори радників з нацбезпеки та політичних радників майже 40 країн. На зустрічі Україна представлятиме свою "формулу миру.

росія на переговори не запрошена, але її проінформують про результати. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" заявив Валентин Гладких, політолог і експерт Аналітичного центру "Об'єднана Україна".

росія намагається представити війну в Україні як конфлікт між росією та колективним заходом. І намагається згуртувати навколо себе всі антизахідні тенденції… Тому дуже важливо для нас продемонструвати, що позицію Україну підтримує не лише колективний захід, а й інші країни….

Зустріч у Джидді – спроба ЄС та США консолідувати міжнародну підтримку української ініціативи.  

В українській "формулі миру" йдеться про ядерну, енергетичну та продовольчу безпеку, звільнення полонених та депортованих, виконання статуту ООН щодо територіальної цілісності України.

Також у плані прописано виведення російських військ, припинення боїв, "повернення справедливості", недопущення подальшої ескалації та фіксація закінчення конфлікту.

Україна намагається сформувати цю "формулу миру" не як таку, що вигідна лише Україні, а всім учасникам міжнародних відносин. Тому що починається з продовольчої безпеки. Це важливо для держав, які мають проблеми зі створенням продовольства і залежать від глобального ринку…

 

Ядерна безпека, як пункт українського мирного плану. Чи ядерна безпека актуальна лише для України чи актуальна для всього світу?

 

…Мирний план Зеленського – мирний план України – це ООНоцентрична модель світу, бо йдеться про повагу дло територіальної цілісності та територіального суверенітету.

 

Треба доносити, що стосунки України та росії – це стосунки колонізатора, того хто утискав, принижувава, нищив і хотів стерти з лиця землі український народ. 

По материалам: Подробности