itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Пенсії в Україні: чи можна збільшити розмір виплат за рахунок добровільних внесків

У Пенсійному фонді України (ПФУ) розповіли, чи можна збільшити розмір пенсійної виплати, якщо робити добровільні внески. Про це пише Урядовий портал.

У ПФУ підкреслили, що відповідно до закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» розмір пенсії напряму залежить від тривалості набутого людиною страхового стажу та величини її заробітної плати, яку вона офіційно отримувала протягом своєї трудової діяльності.

Спрощений механізм добровільної участі громадян у системі пенсійного страхування дозволяє впливати на розмір пенсії, яка буде призначена людині у майбутньому, після досягнення пенсійного віку, оскільки, за нових умов, добровільно сплачувати страхові внески на пенсійне страхування можуть лише особи, які не отримують пенсію, тобто не є пенсіонерами.

У Фонді наголосили, що розмір майбутньої пенсії можна підвищити завдяки добровільним внескам.

Для тих, хто офіційно не працює, добровільно сплачені внески – це набутий страховий стаж та заробітна плата для майбутньої пенсії, для працюючих – збільшена заробітна плата.

Але у випадку, коли людина вже отримує пенсію, то новий механізм сплати добровільних внесків не для неї.

Натомість збільшити пенсійні виплати пенсіонера можна, за допомогою благодійних пожертв. У разі здійснення персоналізованої благодійної пожертви 70 % суми спрямовується для виплати пенсії обраному пенсіонерові, а решта 30 % – як фінансовий ресурс на фінансування пенсій інших пенсіонерів.

 

По материалам: Подробности