itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Зеленський схвалив план реформування правоохоронної системи

Президент України Володимир Зеленський схвалив комплексний стратегічний план реформування системи правопорядку, яка торкнеться всіх правоохоронних органів та прокуратури. Про це глава держави повідомив у своєму відеозверненні 11 травня.

Сьогодні схвалив комплексний стратегічний план реформування нашої системи правопорядку – усіх правоохоронних органів та прокуратури. Це детальний документ, який розраховано на час до 27-го року.

 

Якщо говорити просто, ми маємо забезпечити таку систему гарантування справедливості та правопорядку для нашої країни, яка відповідатиме й нашій меті швидкого вступу України у ЄС, – додаємо нашої готовності реалізувати цю мету, і, що не менш важливо, – гарантуємо ті основи нового суспільного договору, які очевидно окреслюються зараз при захисті нашої держави.

 

Кожен елемент державної системи – органи правопорядку передусім – мають працювати так, щоб люди реально відчували безпеку й захищеність, щоб люди реально відчували справедливість, щоб гарантувалося на рівні інституцій, на рівні повсякденної роботи тих, по кому люди судять про державу.

 

Довіра в державі, довіра до держави формуються з довіри до тих, хто діє від імені держави. Правоохоронці, система прокуратури – ключові в цьому. Звичайно, разом з усіма іншими, хто працює в державному апараті.

За словами глави держави, розроблений план передбачає максимальне забезпечення в Україні безпеки, свободи, поваги до закону та людини. Інших подробиць він не навів.

По материалам: Подробности