На Житомирщині заборонили УПЦ МП

Житомирська обласна рада на сесії заборонила діяльність Української православної церкви Московського патріархату на території області. Про це повідомляє "Укрінформ".

Заборонити діяльність Української православної церкви, яка має церковно-канонічний зв’язок із російською православною церквою (зареєстрована як Київська митрополія УПЦ, ЄДРПОУ 21510633), є її структурним підрозділом і перебуває у відносинах підпорядкування, на території Житомирської області.

Також облрада ухвалила звернення до Верховної Ради щодо розгляду та якнайшвидшого ухвалення законопроєкту від 19 січня 2023 року №8371 "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій" та від 23 листопада 2022 року №8221 "Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій".

Читайте також

Волинська облрада заборонила діяльність УПЦ МП

Крім того, депутати Житомирської обласної ради скасували рішення від 2017 року щодо передачі земельної ділянки в Чоповичах жіночому монастирю Афонської ікони Божої Матері Української православної церкви московського патріархату. Тепер земельна ділянка, яку передали монастирю, перебуватиме у комунальній власності.

Нагадаємо, що 27 травня 2022 року Собор Української православної церкви оголосив про повну самостійність та незалежність від Москви. УПЦ звинуватила РПЦ у мовчанні у відповідь на порушення співвітчизниками заповіді "Не убий" проти одновірців-українців. 

Кримська єпархія УПЦ вирішила залишитися з Кирилом.

Читайте також

Рівненська облрада заборонила діяльність УПЦ МП

1 грудня президент України Володимир Зеленський заявив, що в Україні планують заборонити діяльність релігійних організацій, пов'язаних з росією.

По материалам: Подробности