Зеленський назвав категорії полонених, яких особливо важко визволяти

Існують категорії людей, яких особливо складно повертати з полону, і це не лише військові.

Про це повідомляє президент України Володимир Зеленський.

"Передусім я хочу сьогодні подякувати всій нашій команді, яка займається обмінами. Вдалося повернути додому в Україну ще 44 людини з російського полону. Більшість – це військові. З різних напрямків", – сказав президент.

Він повідомив, що серед звільнених були захисники "Азовсталі" та Маріуполя, а також захисники Донецької, Херсонської та Харківської областей.

"Більшість – рядові та сержанти. Є офіцери. Двоє – цивільні", – зауважив Зеленський.

Глава держави наголосив, що важливою є робота команди, яка працює щодо всіх, хто в полоні.

"Навіть якщо це особливо важко, як, зокрема, щодо деяких категорій полонених, і це не лише військовополонені, яких складно повертати, а й, приміром, цивільні полонені – одна із тих категорій, щодо якої складно", – повідомив Зеленський.

Він наголосив, що команда пам'ятає про всіх українців, що наразі вважаються зниклими. За його словами, навіть якщо стосовно конкретної людини немає точної інформації про те, що з нею сталося, де може перебувати, таку людину все одно шукають і все перевіряють настільки, наскільки можливо.

"Україна має повернути всіх своїх… Загалом повернуто з російського полону за час повномасштабної війни вже 2279 українців і українок", – повідомив президент.

Крім того, Зеленський подякував всім українським воїнам на передовій, хто збирає поповнення для обмінного фонду.

"Кожен російський полонений – це можливість обміну нашої людини", – сказав президент.

По материалам: Подробности