На "Рамштайні" перш за все говоритимемо про далекобійні ракети - Подоляк

Україні потрібні далекобійні ракети на 100 і більше кілометрів. Це питання обговорюватиметься на черговій зустрічі у форматі "Рамштайн", яка відбудеться 21 квітня.

Про це повідомляє радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі одного із українських телеканалів.

"Будь-який "Рамштайн" – це перш за все аудит того що зроблено й що треба зробити з точки зору оперативної необхідності для України. Підсумують що вже надано, з урахуванням пакетів військової допомоги", – сказав Подоляк.

Він нагадав, що вчора США оголосили новий пакет військової допомоги. Також, за словами радника, "очікуємо такі ж пакети від інших країн, у тому числі від Іспанії".

Подоляк зазначив, що це перша складова будь-якого "Рамштайну", а друга – оцінка ресурсної спроможності росії: "що у них є, що вони використовують, що вони побудували з точки зору окупованих фортифікацій".

"Звідси виходить трете питання яке треба вирішувати на "Рамштайні" – яка необхідність та у яких інструментах потрібна (Україні, – ред.) зараз й сьогодні. Ми будемо говорити про далекобійний ракети перш за все. Нам треба далекобійні ракети – на 100 і більше кілометрів", – наголосив Подоляк.

По материалам: Подробности